Bewegen voor ouderen is belangrijk!

Written By Jeffrey

Jeffrey is de initiator van deze website. Hij heeft veel ervaring in de branche van dagelijkse hulpmiddelen voor ouderen. Heeft u vragen voor Jeffrey? Neem dan contact met hem op!

Naarmate we ouder worden lijken we steeds minder te gaan beseffen dat bewegen belangrijk is.

Ongeveer 40 procent van de 55-plussers beweegt niet genoeg. Jammer, want blijven bewegen houdt ons gezond. Goed blijven bewegen heeft een positief effect op ons lichaam. Zo blijft de conditie, spiermassa en lenigheid optimaal en blijven zelfs onze botten sterk. Andere belangrijke effecten zijn het overgewicht, bloeddruk en een hoog cholesterol gehalte. Dit zijn veel voorkomende problemen zodra we op leeftijd komen maar gemakkelijk te beheersen met een gezond leefpatroon waaronder bewegen ook behoort.

Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk is bewegen gezond voor ons. Uit genoeg onderzoeken komt naar voren dat mensen met een gezond leefpatroon beter kunnen nadenken en een hogere concentratie hebben. U hebt zelfs minder kans op dementie. Bij bewegen komt ook een stofje vrij in onze hersenen, genaamd endorfine, deze stof maakt u gelukkig en geeft een ontspannen en tevreden gevoel.

Maar hoeveel moeten we eigenlijk bewegen?

Een half uurtje per dag is al genoeg. Een korte avondwandeling of een lange ronde met de hond is voldoende. Dus redenen genoeg om te gaan bewegen terwijl er weinig tegenover staat.

Dus sta op en begin met wandelen of ga bezig met een actieve hobby. Want we willen toch allemaal gezonder en langer blijven leven?

Benieuwd hoe u als 55-plusser optimaal kan leven? Wij geven advies over hulpmiddelen die uw dagelijks leven kunnen vergemakkelijken.

Woont u in regio Haarlem? Kijk ook eens naar Seniornet Haarlem waar veel activiteiten voor senioren en ouderen op staan.

Positief nieuws!

Een onderzoek van het Mulier Instituut uit 2019 heeft laten zien dat de wekelijkse deelname aan sportieve activiteiten door ouderen de laatste jaren enorm is gestegen.

Benieuwd naar de samenvatting van dit onderzoek? Kijk eens op: www.mulierinstituut.nl