Beste traplift voor senioren en ouderen

Een traplift aanschaffen is voor u waarschijnlijk een noodzakelijke investering om toch in uw eigen woning te kunnen blijven wonen. Trapliften zijn er van verschillende merken en wij hebben uitsluitend merken / fabrikanten geselecteerd die voldoen aan bepaalde eisen en waarvan goede referenties bekend zijn.

Traplift merken & Fabrikanten

  • Stannah Trapliften
  • Handicare Groep Trapliften
  • TKE Trapliften
  • PractiComfort Trapliften
  • Otto Ooms Trapliften  

Voordelen van een traplift voor senioren

Een traplift kopen is een grote investering die veel impact kan hebben op de verdere verloop van uw leven. Hieronder hebben wij de voordelen van een traplift opgesomd.

traplift voor senioren

Een traplift maakt het u makkelijk

Op een hogere leeftijd wordt het steeds moeilijker om door middel van treden naar boven en beneden te komen. Als iedere trede voor u een uitdaging wordt is het verstandig om een makkelijkere manier te vinden om veilig naar boven en beneden te komen. Een traplift biedt u alle veiligheid om te verplaatsen tussen twee verdiepingen. Zonder andermans hulp kunt u weer probleemloos naar alle verdiepingen in uw huis!

Uw eigen vertrouwde omgeving

Het liefst blijft u voor altijd in uw eigen vertrouwde woning. De sfeer in uw huis, de bijzondere band, de mooie herinneringen geeft het gevoel van een vertrouwde omgeving. Alles is afgestemd naar uw persoonlijkheid. De plek waar u alles kunt doen en laten. Op een hogere leeftijd is het begrijpelijk dat u in uw eigen vertrouwde omgeving wil blijven wonen. Een eigen traplift kan deze wens vervullen. U kunt zonder belemmering in uw vertrouwde omgeving blijven bewegen en genieten zonder hulp van anderen.

Veiligheid

Wanneer u moeite krijgt met traplopen kan dit al snel gevaarlijk worden. Niemand wil door een verkeerde stap ten val komen en zeker niet op hogere leeftijd. De gevolgen kunnen vaak groter zijn dan u in eerste instantie denkt. Om het risico te beperken op ongevallen is het aanschaffen van een traplift in zekere zin de oplossing. U heeft geen last meer van val angst en geeft het vertrouwde gevoel weer terug bij het verplaatsen naar boven en beneden.

Krijgt u trapliften vergoed volgens de WMO?

Gemeenten ondersteunen inwoners op verschillende manieren bij het zelfstandig blijven wonen. Is er een bepaalde woonvoorziening nodig om dat te realiseren, dan helpt de gemeente u een handje. De kans is groot dat de gemeente waar u woont, meebetaalt aan uw traplift. Veel gemeenten verstrekken een vergoeding in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Elke gemeente geeft haar eigen invulling aan de WMO. Als u hier meer over wilt weten, kunt u contact opnemen met het WMO-loket in het gemeentehuis.

Heeft u inderdaad recht op vergoeding, dan kunt u kiezen tussen twee opties:

Vergoeding in natura

Oftewel: u krijgt van de gemeente een al dan niet gebruikte traplift in bruikleen. U hebt geen invloed op de keuze voor de traplift. Meestal gaat het om basisuitvoeringen die niet zijn afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Het Persoon Gebonden Budget (PGB)

Dit is voor u de meest ideale vorm. Het betekent dat u een bepaalde vergoeding krijgt van de gemeente, maar dat u zelf uw traplift kunt kiezen. De vergoeding is gebaseerd op de prijs van een basisuitvoering. Alles wat u méér wilt, betaalt u zelf bij (dit extra bedrag is aftrekbaar van de belasting!). Met een PGB hebt u optimale keuzevrijheid! Wel zo prettig! Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de WMO dan kunt u een afspraak maken met uw gemeente.

BEKIJK DE VIDEO

Bekijk in deze video waarom een traplift u meer leefplezier kan bieden en wat de vele voordelen zijn als u slechter te been bent en toch graag langer thuis wilt blijven wonen.

Naast een traplift is ook een scootmobiel een geschikt hulpmiddelen voor senioren die slecht(er) ter been zijn.